Best Friends 4 Ever!

Maassluis, 12 oktober 2020

Een sublieme tekst over vriendschap enzo

Vrienden zijn met iemand is leuk. Voor iedereen is dat anders. Sommige kinderen, rekenen heel veel mensen tot hun vrienden, terwijl andere wat meer op zichzelf gesteld zijn. Een gemiddeld mens kan ongeveer 150 verschillende relaties met andere mensen tegelijk onderhouden. Das best veel. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om zoveel vrienden te hebben. Hoe moet je al hun namen onthouden?!

Met vrienden en vriendinnen kan je leuke activiteiten plannen, zoals naar de bioscoop gaan, zwemmen of klimmen. Anderen houden het simpel en gamen bijvoorbeeld graag. Het is voor sommige anderen vooral belangrijk om goed met elkaar te praten.

Sommige mensen vinden dat je op een vriend of vriendin moet kunnen rekenen. Ze vinden dan dat je altijd voor elkaar klaar moet staan. Anderen vinden het vooral belangrijk dat de ander hetzelfde gevoel voor humor heeft :)

Soms ontstaan vriendschappen gewoon, en soms gaan mensen er actief naar op zoek. Ook gebeurt het wel eens dat je elkaar een tijdje niet meer ziet, en een vriendschap daardoor verwatert. Dan groei je uit elkaar. Dat is niet erg. Met sommige luitjes blijf je heel lang vrienden, met andere misschien niet.

Vriendschap is denk ik een cruciaal onderdeel van het leven. Ik vind dat vrienden op elkaar moeten kunnen rekenen, maar grapjes moeten kunnen. Ik weet niet of het hebben van veel vrienden persé positief is. Ik zorg er zelf voor dat ik een paar vrienden om me heen heb, die ik erg goed kan vertrouwen. Als een vriendschap eindigt, vind ik dat niet echt erg, als ik maar geen ruzie met ze heb. Ik vind het leuk om dingen met mijn vrienden te ondernemen, maar gamen, of gewoon praten is ook leuk. Verder vind ik het fijn als we dezelfde hobby’s hebben, maar dat hoeft niet persé.

Geschreven door Robin Boers, 2a1